4 min. lukuaika

Toimeksiannon luominen

13.2.2020 8:26:16

Untitled-1 copy

Toimeksiannon luominen onnistuu muutamassa minuutissa. Tällä sivulla käymme vaihe vaiheelta lävitse toimeksiannon kohdat.

Oheiselta videolta näet, miltä toimeksiantokenttä näyttää Scoopifyssa.

HubSpot Video

 

Otsikko

Hyvä otsikko on selkeä ja lyhyt kuvaus siitä, millaista sisältöä tarvitset. Perusteellisemmat tiedot toimeksiannosta voit määritellä kuvaus-osiossa.

Esimerkki 1: Blogiteksti Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä

Esimerkki 2: Raportti Kiinan lähitulevaisuuden talouskasvusta

Esimerkki 3: SEO-artikkeli asuntolainojen kilpailuttamisesta

Kuvaus

Mitä tarkempi on toimeksiannon kuvaus, sitä paremmin löydät juuri tarpeisiisi sopivan sisällöntuottajan. Pyri kuvaamaan mahdollisimman perusteellisesti, millaista tekstiä tarvitset ja mikä on tuotettavan tekstin pääviesti. Kerro lisäksi, kenen näkökulmasta haluat tekstisi kerrottavan, ja kenelle tekstisi on pääasiallisesti suunnattu. Mikäli tekstiisi liittyy jotain yksityiskohtaista tai ainutlaatuista, mainitse tästä kuvauksessa.

Kuvauksen on oltava pituudeltaan vähintään 50 sanaa.

Voit halutessasi tarkentaa toimeksiantoasi kahdenkeskeisessä chatissa niiden sisällöntuottajien kanssa, jotka ovat ilmoittautuneet halukkaiksi tekijöiksi toimeksiantoosi.

Tarvittaessa voit lisätä toimeksiantoa tarkentavia liitetiedostoja mukaan kuvaukseen. Liitä mukaan vain sellaisia tiedostoja, jotka oleellisesti liittyvät juuri kyseiseen toimeksiantoon ja helpottavat sisällöntuottajia ymmärtämään paremmin tarpeesi.

Tekstin mitta

Voit valita tekstin mitaksi 1 - 20 000 sanaa. Aseta liukusäätimellä tuotettavan tekstin ala- ja ylämitta. Pyri pitämään mittahaitari mahdollisimman pienenä suhteessa tekstin kokonaismittaan.

Kieli

Kielivalinnaksi valitaan se kieli, jolle teksti tuotetaan. Jos tarvitset suomenkielistä tekstiä, valitaan valikosta kieleksi "suomi".

Mikäli puolestaan tarvitset suomenkieliselle tekstille englanninkielistä käännöstä, valitaan toimeksiannettavan tekstin kieleksi "englanti".

Scoopifyn järjestelmään lisätään asteittain uusia kielivalintoja.

Sisältötyyppi

Sisältötyyppi kuvaa sitä, millaista tekstituotosta tarvitset. Voit esimerkiksi tarvita blogitekstiä yrityksesi verkkosivulle, tuotekuvaustekstiä verkkokauppaan tai vaikkapa raporttia yrityksen osavuosikatsaukseen.

Sisältötyypit ovat jaettu neljään pääkategoriaan. Kunkin pääkategorian alta löydät sisältötyypin alakategoriat, joista sinun tulee valita toimeksiantoon kaikkein sopivin. Voit valita yhden sisältötyypin.

  • Markkinoinnin ja viestinnän tekstit

Markkinoinnin ja viestinnän tekstit ovat luonteeltaan kaupallisia tekstejä, joita käytetään yritysten markkinoinnillisessa viestinnässä. Tyypillisiä tämän kategorian tekstejä ovat muun muassa artikkeli-, blogi- ja uutiskirje- sekä tuotekuvaustekstit.

  • Tekniset tekstit

Tekniset tekstit ovat luonteeltaan asiapitoisia, ohjemaisia tai jotakin tiettyä teknistä erikoisosaamista vaativia tekstisisältöjä. Tyypillisiä tämän kategorian tekstejä ovat raportit, analyysit, tieteelliset tekstit sekä ohjetekstit.

  • Luovat tekstit

Luoviin teksteihin luokitellaan kaunokirjalliset, taiteelliset, fiktiiviset tai muilla tavoin luovaa työtä vaativat sisällöt. Tyypillisiä luovia tekstejä ovat esseet, pakinat, runot, puheet sekä sanoitukset.

  • Uutistekstit

Uutistekstit ovat pääasiallisesti tarkoitettu uutismedioiden käyttöön. Uutistekstit ovat jaoteltu neljään kategoriaan: uutiset, urheilu, viihde ja lifestyle. Kunkin kategorian alta löydät uutistekstiä tarkentavat teemat.

Teema

Mikäli valitsemasi sisältötyyppi on artikkeli, blogikirjoitus, raportti, tutkimus, uutisteksti tai jokin muu teemakohtainen sisältö, tulee toimeksiannolle valita vähintään yksi teema. Oikea teemavalinta auttaa Scoopifyn järjestelmää löytämään kullekin toimeksiannolle sopivimmat ja teemaa parhaiten tuntevat sisällöntuottajat.

Voit valita enintään kolme tarkentavaa teemaa. 

Esimerkki 1: Mikäli toimeksiannon kohteena oleva artikkeliteksti liittyy Lontoon matkailunähtävyyksiin, tulee teemaksi valita "matkailu".

Esimerkki 2: Mikäli artikkelitekstin aiheena on Lontoon parhaat ravintolat matkailijan näkökulmasta, on teemoiksi syytä valita "matkailu" sekä "ruoka ja juoma".

Tekstin tyyli

Voit valita joko asiallisen tai rennon tyylin tekstillesi. Tyylin valinta auttaa Scoopifyn järjestelmää löytämään sopivimman sisällöntuottajan toimeksiannollesi.

Mikäli haluat tarkemmin kuvata tarvittavan tekstin tyyliä, voit tehdä sen omasanaisesti kuvaus-osiossa.

Aikataulut

Määritettäviä aikatauluja on kaksi. Ensimmäinen määritettävä aikataulu liittyy siihen, milloin sisällöntuottaja viimeistään valitaan. Eli toisin sanoen aikataulu sille, miten pitkään toimeksianto on julki Scoopifyn järjestelmässä ja mihin asti sisällöntuottajat voivat osallistua toimeksiannon hakemiseen.

Mikäli sisällöntuottaja valitaan ennen aikarajan umpeutumista, poistuu toimeksianto julkisesta listauksesta.

Toimeksianto poistuu automaattisesti julkisesta listauksesta, kun määräaika menee umpeen. Vanhentuneen toimeksiannon voi halutessaan julkaista uudelleen.

Mikäli lopullisen sisällön aikataulua tarvitsee pidentää, tulee uudesta aikataulusta sopia molemminpuoleisesti.

Scoopify

Kirjoittanut Scoopify

Suositut ohjeet

Tilaa uutiskirje