6 min. lukuaika

Stripe-tilin luonti ja liittäminen Scoopifyhin

9.4.2020 15:08:08

Nainen ja tietokone

Stripe on yksi johtavista maksujenvälitykseen erikoistuneista toimijoista. Lukuisten suomalaisten yhtiöiden maksujenvälitys on ulkoistettu Stripe Inc:lle, myös Scoopifyn maksujenvälitykset hoituvat turvallisesti ja luotettavasti Stripen avulla.

Jotta voit osallistua toimeksiantoihin ja laskuttaa tulosi, tulee sinun luoda henkilökohtainen Stripe-maksuvälitystili ja liittää se omaan Scoopify-tiliisi.

Tässä artikkelissa käymme vaihe vaiheelta lävitse, kuinka luonti ja liitos onnistuvat.

Mikäli haluat lisätietoja Stripestä, pääset tästä linkistä tutustumaan palveluun: lisätietoa Stripestä.

 

aloitus

Kun olet rekisteröitynyt Scoopifyhin, näet automaattisesti alla olevan huomiotekstin sivusi aloitusnäkymässä. Pääset aloittamaan Stripe-tilin luonnin klikkaamalla painiketta yhdistä Stripe-tilisi.

Stripen tilin luomisen aloitus Scoopifyssa

STRIPE-TILIN luonti vaihe vaiheelta

Klikattuasi painiketta, siirryt automaattisesti Stripen tilinluontiprosessiin. Ensimmäisellä sivulla sinua pyydetään valitsemaan maa, jossa yrityksesi toimii. Lisäksi sinun tulee ilmoittaa matkapuhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi.

Stripe - sivu 1

Seuraavaksi saat antamaasi matkapuhelinnumeroon tekstiviestitse kuusinumeroisen vahvistuskoodin, jonka syötät annettuun kenttään.

Stripen vahvistuskoodi

Vahvistautumisen jälkeen pääset syöttämään yrityksesi perustiedot. Mikäli yritykselläsi ei ole verkkosivustoa, voit lyhyesti vapain sanoin kuvailla yrityksesi toimintaa.

Kun kaikki kentät ovat täytetty, voit jatkaa seuraavalle sivulle.

Stripe - yrityksen perustiedot

Seuraavalla sivulla täytetään yrityksen edustajan tiedot. Mikäli luot Stripe-tiliä omalle toiminimellesi tai yhtiölle, josta omistat vähintään 25 % tai olet allekirjoitusoikeutettu, voit täyttää kenttiin omat tietosi.

Mikäli rekisteröit Stripe-tiliä yhtiölle, josta omistat alle 25 %, joudut toimittamaan yhtiön omistuksesta tarkempia tietoja. Lisätiedot ovat pakollisia, koska Stripe noudattaa kansainvälisiä finanssialan säädöksiä, jonka pohjalta heidän on tunnettava asiakas käytänteiden mukaisesti.

Kun kaikki kentät ovat täytetty, voit jatkaa seuraavalle sivulle.

Stripe - yrityksen edustaja

Seuraavalla sivulla täytetään yrityksen maksutiedot eli toisin sanoen maksujen vastaanottamiseen liittyvät tiedot. Voit määrittää valuutan, pankkitilin maan sekä IBAN-tilinumeron.

Kun tiedot on täytetty, paina tallenna-painiketta.

Stripe - maksutiedot

Nyt tietosi ovat syötetty Stripeen ja tili on luotu. Joudut vielä todennäköisesti toimittamaan lisätietoja, jotta Stripe voi varmistaa henkilötietosi ja avata sinulle maksukanavan.

Mikäli tarkistuksen yhteenvetosivu näyttää sinulla tältä, joudut lataamaan järjestelmään vielä yrityksen rekisteröinti- tai perustamistodistuksen, kuvan virallisesta henkilötodistuksesta (passi, ajokortti tai henkilökortti) sekä todisteen asuinosoitteestasi (kopio hyödykelaskusta tai tiliotteesta).

Alla käydään vielä jokainen vaadittava lisätieto-osio läpi ohjeistuksineen.

Stripe - lisätiedot

 

stripen vaatimat lisätiedot

Jotta saat viimeisteltyä Stripe-tilisi, tulee sinun toimittaa seuraavat lisätiedot. Saat ladattua tiedostot suoraan järjestelmään ja ne menevät automaattisesti tarkistukseen.

 
Yrityksen rekisteröinti- tai perustamistodistus

Yrityksen lisätiedot

Stripe on velvollinen vahvistamaan yritysentiteettisi. Lähetä asiakirja, jossa näkyy yrityksesi nimi, rekisteröity osoite ja yritys- tai ALV-numero, jotka vastaavat Stripe-tililläsi olevia tietoja.
 
Hyväksyttäviä asiakirjoja ovat yrityksen tai toiminimen rekisteröinti- tai perustamistodistus. Asiakirjan täytyy olla voimassa oleva. Epätäydellisiä tai rajattuja asiakirjoja ei hyväksytä.
 
Mikä sinulla ei ole kumpaakaan yllä mainittua dokumenttia, voit tulostaa YTJ:n verkkopalvelusta oman yrityksesi tiedot PDF-dokumentiksi ja ladata ne Stripen järjestelmään.
 
Esimerkiksi Scoopify Oy:n kohdalla YTJ:n tarjoamat tiedot näyttävät tältä. Kunkin yrityksen vastaavat tiedot voi sivustolta tulostaa PDF:ksi ja ladata Stripen järjestelmään. YTJ:n tietojen on vastattava täsmällisesti niitä tietoja, joilla aiemmissa vaiheissa rekisteröidyit Stripe-palveluun.
 
YTJ Scoopifyn yritystiedot
 
 
Henkilötodistus

Henkilötodistus

Tämän vahvistusprosessin tarkoituksena on varmentaa henkilöllisyytesi ja suojata sinua identiteettivarkauksilta.

Henkilötiedon tarkistusta varten tarvitset kuvan tai kopin passistasi, ajokortistasi tai henkilökortistasi. Lataa kuva tai kopio järjestelmään ohjeiden mukaisesti.

 

henkilön osoitteen todistus

Todistus osoitteesta

Stripe on velvollinen vahvistamaan osoitteesi. Lähetä asiakirja, jossa näkyy koko nimesi ja asuinosoitteesi, jotka vastaavat Stripe-tililläsi olevia tietoja.
 
Hyväksyttyjä asiakirjoja ovat hyödykelasku (esim. sähkö- tai liittymälasku) tai tiliote.
 
Asiakirjan päiväyksen on oltava viimeisen 6 kuukauden sisällä. Asiakirja ei voi olla sama, kuin henkilöllisyystodistuksena käytetty. Epätäydellisiä tai rajattuja asiakirjoja ei hyväksytä.
 
 

lopuksi

Kun kaikki tiedot ja dokumentit ovat toimitettu, tarkistuksen yhteenvetonäkymä pitäisi näyttää tältä. Kaikkien kolmen lisätietokentän kohdalla pitäisi olla vihreä OK-symboli.

Kun painat valmis-painiketta, muuttuu Stipe-tilisi joko välittömästi tai manuaalisen tarkistuksen jälkeen aktiiviseksi ja voit vastaanottaa maksuja. Manuaalisessa tarkistuksessa menee noin 1-2 arkipäivää.

Yhteenveto

 

Kun olet painanut valmis-painiketta, siirryt automaattisesti Scoopifyn palveluun ja sinulle pitäisi tulla näkyviin seuraavanlainen ilmoitus.

Nyt Stripe-tilisi on luotu ja se on liitetty Scoopify-tilillesi onnistuneesti. Voit nyt osallistua toimeksiantoihin ja tuottaa sisältöä Scoopifyn kautta.

Mikäli Stripe-tilisi on vielä manuaalisessa tarkistuksessa, se ei estä toimeksiantohin osallistumista. Tulosi ovat sinulle varattuna Stripe-tililläsi ja siirtyvät maksuun tilillesi sen jälkeen, kun Stripe-tilisi on lopullisesti hyväksytty.

Rekisteröinnin kuittaus Scoopifyn järjestelmässä

 

Scoopify

Kirjoittanut Scoopify

Suositut ohjeet

Tilaa uutiskirje